Kameny pro Čínský Nový Rok Dřevitého Draka 2024

10. února 2024 - 28. ledna 2025 

 Toto je pouze výňatek z článku zaměřený na využití kamenů v Čínském Roce Draka. 

CELÝ ČLÁNEK NALEZNETE KLIKNUTÍM ZDE (Charakteristika Roku, Tradice, Zvěrokruh, Symbolika, Feng Šuej)  

 

KAMENY PRO ROK DŘEVITÉHO DRAKA:  

„Dračí Kámen“ (Septárie) – jaký ideálnější kámen pro Draka, než ten, který mu je symbolicky nejbližší – „Dračí kámen“ - Septárie. Jeho název pramení z charakteristických prasklin, skvrn a ornamentů tohoto kamene. Umístění: Posvátný střed bytu/domu (Tai Čchi) pro ukotvení „Dračí energie“ v domácnosti nebo na místo, kde často pobýváme. Dračí kámen lze také uplatnit kdekoli vnímáme nesoulad či negativitu, s kterou si hravě poradí a zajistí i vyváženost toku energie v prostoru.

Kyanit Disten (modrý) - snoubí v sobě "nebesky modré" a stříbřité plátky, kdy již jenom pohled na tento krystal dostává pozorovatele do vnitřního klidu a harmonie, proto je vhodným kamenem při psychické zátěži, stresu, strachu, obavách a nejistotě. Kyanit je ve Feng Šuej vyhlášený blokováním všeho škodlivého - v prostoru i při "energetickém odběru" od ostatních ("vykecálkové", "problemáři", pomlouvači, manipulanti, "zneužívači" a "energetičtí odsávači". Je skvělým parťákem při závislostech - na alkoholu, drogách, zážitcích, ovšem i nezdravě na partnerech, rodičích, dětech, různých mistrech a guru, na vlastních přesvědčeních, na dogmatech apod. Kyanit zároveň podporuje kreativitu a nové nápady. 

Morion  - „Kámen zakončování“ – extrémně silný „energetický štít“ pro odklon negativních vlivů z okolí (v prostoru i od jiných lidí). Dokáže bořit nefunkční vzorce chování, nezdravé partnerské a rodinné vazby, psychické zátěže z minulosti, inkarnační uzly i rodové kletby. Dodá nám sílu rozloučit se se vším, co není v souladu či dokonce potlačuje projev naší Duše, potenciál našeho Bytí a vedení Světlem. Morion nám pomůže zbavit se fyzických, emočních i citových závislostí a vrátit se k vlastnímu neomezenému zdroji lásky a radosti ze života. O umístění v prostoru „si řekne“ sám.

Avanturín - Východ (podpora fyzické a mentální svěžesti, dlouhověkost, korekce vztahů s rodiči). Jihovýchod – hojnost, prosperita, materiální dostatek ve všech oblastech.

Modrý Chalcedon – Tai Čhi (střed domácnosti) - štěstí, požehnání, JV – hojnost. Ložnice, místa setkávání, zasedačky, kancelář – upřímnost, komunikace, spolehlivost, Sever - osobní a spirituální stabilita.

„Vesmírné krystaly“ (Zeolity) – až „zázračné“ multifunkční kameny s nadpozemským „Dračím“ přesahem. Místo si naleznou sami a dají vždy velmi srozumitelně najevo, kde jim bude nejlépe, aby vám mohli být prospěšné.

Žlutý Kalcit a oranžový kalcit – světlo, optimizmus, radost ze života, růst. Střed (rodinná stabilita). Ložnice, Jihozápad – podpora rozvoje vztahů a jejich stability. Ložnice, dětský pokoj – zdravý vývoj, klouby, kosti, vlasy.

Sulfidy – Pyrit, Chalkopyrit, Galenit – Draka přitahuje třpytivé. Umísťujeme buď v Tai Čchi, na Jihovýchodě (hojnost, prosperita, materiální dostatek), na Západě (šťastná budoucnost).

Jaspis červený a oranžový (Brekcie) – příliv energie, nadšení, odvaha a vnitřní síla. Jih – posílení životních a kariérních cílů, prezentace ve společnosti.

Karneol – silná energie života. Jih - charisma a sebevědomí.

Růženín - věhlasný "Kámen lásky a partnerské harmonie". Ideální místem je Ložnice nebo Jihozápadní sektor. Dětský pokoj -  jde o intuitivně oblíbený kámen dětí, bez ohledu na pohlaví. Jih nebo Ložnice - vášeň, touha, životní zacílení.

Křišťál - univerzální všestranný silný kámen s očistnými a harmonizujícími účinky - umístitelný de facto kamkoli dle osobních preferencí.